Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Η συγγραφέας Ευδοκία Σκορδαλά-Κακατσάκη στην τάξη μας

Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 στην τάξη τους οι μαθητές των δύο τμημάτων της Δευτέρας του σχολείου μας τη συγγραφέα, Ευδοκία Σκορδαλά-Κακατσάκη.

Οι μαθητές είχαν ήδη διαβάσει και εργαστεί πάνω στο βιβλίο "Η Γιασεμιά και τ'αστεράκια", έτσι βρήκαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την κυρία Σκορδαλά-Κακατσάκη γι' αυτό αλλά και για θέματα που αφορούν στη συγγραφή βιβλίων.

Η συγγραφέας με ένα μοναδικό τρόπο απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών, προσεγγίζοντας τα με τη γλυκύτητα της γυναίκας, μάνας, γιαγιάς, αλλά και παιδαγωγού, αφού είναι και νηπιαγωγός μεταξύ άλλων.


Η ημέρα επεφύλασσε εκπλήξεις, μιας και στη συνάντησή μας ήταν ακόμη άλλα 6 σχολεία, τα οποία είχαν συνδεθεί διαδικτυακά με την τάξη μας. Τα σχολεία αυτά ήταν 2 από Ιωάννινα, το 2ο Δημοτικό Γρεβενών, το 9ο Λάρισας, 1 από Βοιωτία και 1 από Αθήνα. Οι μαθητές από αυτά τα σχολεία έκαναν ερωτήσεις στην καλεσμένη μας, έστειλαν τις ζωγραφιές τους, αλλά και ένα από αυτά, το Δημοτικό σχολείο Σταυρακίου Ιωαννίνων πρότεινε να μελωποιήσει ένα ποιηματάκι που βρίσκεται μέσα στο βιβλίο.
Παρουσίαση της τηλεδιάσκεψης μέσα από τα μάτια της δασκάλας Κυριακής Λιανού από την Αθήνα:


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ένα αναμνηστικό που χάρισε η κυρία Σκορδαλά-Κακατσάκη στις δύο τάξεις της Δευτέρας, καθώς και από ένα σελιδοδείκτη σε όλα τα παιδιά.

Εμείς της χαρίσαμε μία κάρτα με το σήμα του σχολείου μας και μία φωτογραφία μας με τις ευχαριστίες μας.

1 σχόλιο:

  1. ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΑΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΟΣΥΝΗ! ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΜΟΥ.
    ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΠΩΣ ΕΣΕΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΑΜΟΥ. ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ ΚΑΠΟΤΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή