Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Ας εξοικονομήσουμε ενέργεια μαζί- Let’s save energy together-έργο eTwinning 2022-23

 Αυτό το έργο eTwinning επικεντρώνεται 

  • στον τρόπο με τον οποίο η υπερβολική κατανάλωση ενέργειας επηρεάζει το οικοσύστημά μας και 
  • σε πιθανές λύσεις που θα εφαρμοστούν σε μεγαλύτερη κλίμακα, όπως η προσφυγή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην καθημερινή ζωή.


 Ειδικότερα, οι μαθητές θα μάθουν: 

  • πώς να εξοικονομούν ενέργεια στο σχολείο και στο σπίτι τους. 

Με αυτόν τον τρόπο θα μάθουν: 

  • έννοιες και δεξιότητες που ενσωματώνονται με διάφορα μαθήματα (επιστήμη, τεχνολογία, ιθαγένεια, τέχνη, αγγλικά, μητρική γλώσσα, κ.λπ.). 

Το έργο συνδέεται με τον στόχο 15 "Ζωή στη στεριά"

Life on land των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Agenda 2030), «Προστασία, αποκατάσταση και προώθηση της βιώσιμης χρήσης των χερσαίων οικοσυστημάτων, βιώσιμη διαχείριση των δασών, καταπολέμηση της ερημοποίησης και ανάσχεση και αντιστροφή της υποβάθμισης της γης και ανάσχεση της απώλειας βιοποικιλότητας»). 


Τα συνεργαζόμενα σχολεία θα συμφωνήσουν σε ένα ημερολόγιο δραστηριοτήτων που θα καθοδηγούν τους συμμετέχοντες σε όλο το έργο. 

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι θα αναπτύξουν τις δραστηριότητες μαζί και θα μοιραστούν τα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας μια σειρά εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών σεμιναρίων. 


Οι μαθητές θα εργαστούν σε εθνικές και διεθνείς ομάδες, συνεργαζόμενοι και παρέχοντας σχόλια (σχόλια σε αναρτήσεις, φόρουμ….). Θα συμμετάσχουν επίσης στην ανταλλαγή ερευνών, συνεντεύξεων και προκλήσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου