Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Τηλεδιάσκεψη γνωριμίας









   
Στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning και του έργου "Ψηφιακά παραμύθια του τόπου μας", η τάξη μας πραγματοποίησε τηλεδιασκέψεις γνωριμίας με τα συνεργαζόμενα σχολεία. Μέχρι στιγμής, έχουμε επικοινωνήσει με το Δημoτικό σχολείο Σταυρακίου Ιωαννίνων, το Δημοτικό σχολείο Γρεβενών και το Δημοτικό σχολείο Καματερού στην Αθήνα.

Από το σχολείο Σταυρακίου Ιωαννίνων ακούσαμε ένα παραδοσιακό τραγούδι της Ηπείρου και μιλήσαμε για τα σχολεία και τις πόλεις μας.
Οι μαθητές έμειναν εντυπωσιασμένοι από την άψογη προετοιμασία του σχολείου των Γρεβενών, τη λεπτομερή παρουσίαση της όμορφης πόλης τους αλλά και τα στοιχεία που βρήκαν, τα οποία συνδέουν τις δύο περιοχές. Μας είπαν, λοιπόν, ότι και αυτοί, όπως κι εμείς, γιορτάζουν φέτος τα    

100 χρόνια της απελευθέρωσης. Εμείς γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.
    Η γνωριμία δε με τους μαθητές της Τρίτης τάξης του Καματερού και με τη δασκάλα τους ήταν πολύ ευχάριστη. Τα παιδιά μίλησαν μεταξύ τους και παρουσίασαν τα σχολεία τους και την πόλη τους. Η εξοικείωση με τη διαδικασία της γνωριμίας οφέλησε ιδιαίτερα τους μαθητές της Τετάρτης του σχολείου του Ναυστάθμου, σε σημείο που, όταν περατώθηκε η τηλεδιάσκεψη, ζήτησαν να αποτυπώσουν στα τετράδιά τους την εμπειρία αυτή ώστε να τη θυμούνται. Επιπλέον, κατέστρωσαν σχέδια για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της κοινής τους πλέον πορείας στο έργο "Ψηφιακά παραμύθια του τόπου μας". Αναμένουμε, λοιπόν, τη συνέχεια, αλλά και τη γνωριμία με άλλα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου